FESTIVALS

Op het Gala van de Nederlandse Film op 30 september heeft De Helleveeg 2 van de 8 Kalveren kunnen “vergulden” die voor Beste Vrouwelijke Bijrol ging naar Anneke Blok, die de hardvochtige moeder van Tientje Poets speelt in de film en de Beste Vrouwelijke Hoofdrol kreeg Hannah Hoekstra.

 

Het festival seizoen voor de Helleveeg is zeer positief begonnen. André van Duren presenteerde zijn film op het World Film Festival in Montreal/Canada en de prijs voor de Beste Actrice is gegaan naar Hannah Hoekstra voor haar rol van Tientje Poets in De Helleveeg. Ze was in zeer goed gezelschap van Willem Dafoe die de prijs won voor Beste Acteur en heeft Isabelle Adjani “verslagen” die ook een film had in Montreal. Het nieuws is zeer goed opgepikt door Sociale Media en het persbericht is breed overgenomen door NU.NL, AD, De Telegraaf etc.