AUGUSTUS 2016

AUGUSTUS 2016

Op de valreep van de maand Augustus heeft De Helleveeg 8 nominaties voor Gouden Kalveren gekregen! Naast de belangrijke technische nominaties Beste Fotografie/Camera voor Theo Bierkens en Beste Production Design voor Alfred Schaaf, kregen maar liefst 5 van de medespelende acteurs een nominatie:
Anneke Blok en Hadewich Minis voor Beste Vrouwelijke bijrol, Gijs Scholten van Aschat en Frank Lammers voor Beste Mannelijke bijrol en Hannah Hoekstra voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol! De nominatie voor Beste Film is wat ons betreft niet alleen voor Matthijs van Heijningen en Guurtje Buddenberg maar ook voor scenarioschrijver en regisseur Andre van Duren en de hele crew en cast van de Helleveeg!

Op de foto van links naar rechts de genomineerde acteurs. Frank Lammers, Hannah Hoekstra, Gijs Scholten van Aschat, Anneke Blok en Hadewich Minis.

Terug van weggeweest. Mooie berichten over de Helleveeg. Die is geselecteerd voor de competitie van het World Film Festival Montreal. Vertoning is op 1 september a.s. Verder is er de nominatie (1 van de 5 films) voor de PAREL: De prijs voor de Beste Boekverfilming. Deze wordt bekendgemaakt op 16 september tijdens het Film by the Sea festival in Vlissingen wat op 9 september begint. Ook voor Oostende tijdens het festival “Les Films du Bord de Mer” is De Helleveeg uitgenodigd, daar draait hij op 15 september. Ook in Woodstock nabij New York draait de Helleveeg op het filmfestival in Oktober.

Op 3 augustus is de DVD/Bluray van De Helleveeg gelanceerd en kan worden gekocht bij Bol.com, Media Markt, Boekenvoordeel FRS, verschillende boekhandels en gespecialiseerde groothandels. De film kan tegen betaling via de volgende kanalen worden gedownload: ITunes, Ziggo, KPN en UPC.
De DVD is ook goed ontvangen en besproken. Er staan vele interessante extra’s op.

De productie voor HET LEVEN IS VURRUKKULLUK start langzaam op. De “polish” van het scenario van Theo Nijland is gereed en de uitvoerend producent is aangetrokken om één en ander op te zetten. Frans Weisz is met Kemna Casting bezig de ideale PANDA te vinden, de vrouwelijk hoofdrol van HLiV. HLIV info