NOVEMBER/DECEMBER 2016

Het einde van het jaar had nog een paar leuke verrassingen voor De Helleveeg in petto. Hannah Hoekstra is door EYE International en het Filmfonds voor gedragen als Shooting Star van Nederland. (link naar persbericht) Dit is een bijprogramma van de Berlinade, het filmfestival van Berlijn. Twintig landen hebben acteurs voorgedragen waarvan er 10 uitgekozen zijn w.o. Hannah Hoekstra mede n.a.v. haar rol in de Helleveeg. Zij nemen aan een aantal programma’s deel die hun internationale carrière verder kunnen helpen. Verder draait de film incidenteel nog ergens. In Natlab, Eindhoven bijv. was het de beste bezochte film van het jaar en hebben ze hem nog een paar voorstellingen gegeven.

Maar de klap op de vuurpijl waren de “lijstjes” van beste en slechtste films van 2016. In de lijst van Ab Zagt de filmcriticus van het AD waarin hij ook buitenlandse films meeneemt staat de Helleveeg op de 9de plaats als eerste, en volgens hem dus als beste, Nederlandse film. Daar zijn we heel trots op. Op een andere jaarlijst van 104 leden (freelance) journalisten van de KNF, met alleen Nederlandse producties staat hij op 5 van de life action speelfilms na Tonio, Waterboys, Layla M. en Nooit Meer Slapen. (link naar facebook zie mails van Andre)

In deze maanden wordt de casting voor Het Leven is Vurrukkulluk en dan met name de vrouwelijke hoofdrol Panda afgerond. Er zijn nog 5 kandidaten over die allen in aanmerking komen van de 162 actrices die we hebben gezien. De crewleden die al gekozen zijn maken hun huidige werk af. Uitvoerend producent Mardou Jacobs is tot begin januari bezig met Celblok H, D.o.P Goert Giltay zit tot de kerst in Suriname.