WE ZIJN BEGONNEN!!

De preproductie van de Helleveeg is voorspoedig verlopen. De casting is afgerond en we hebben een geweldige cast met Hannah Hoekstra, Benja Bruijning en 2 jonge versies van 6 en 11 jaar, Hadewich Minis, Anneke Blok, Gijs Scholten van Aschat, Robert de Hoog, Frank Lammers en Beau Schneider.

De film wordt op bestaande locaties gedraaid voor het grootste gedeelte in Eindhoven waar auteur A.F.Th. van der Heijden is geboren en waar het verhaal zich ook werkelijk heeft afgespeeld. We zijn heel gastvrij ontvangen en op alle gebieden steunt Eindhoven de productie. Mary-Ann Schreurs de wethouder van o.a. cultuur heeft hierin een grote rol gespeeld en de eerste klap op maandag ochtend 25 mei gehanteerd waarmee de opnamen zijn begonnen.

Gelukkig is de eerste week van de opnamen helemaal interieur, dus van het sombere regenachtige weer hebben we geen last gehad. In de eerste week heeft auteur A.F.Th. van der Heijden een bezoek aan de set gebracht. Hij was zeer onder de indruk en waande zich helemaal in de sfeer van zijn tienerjaren.